Foto: Shutterstock
Itāliešu iecienītie "panzanella" salāti būs lieliska piedeva pie grilētas gaļas vai jūras produktiem, bet tiem, kam pavasarī kārojas ko vieglāku, šie salāti kalpos kā sātīgs, bet atsvaidzinošs pamatēdiens.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.ciabata4 gab.tomāti1 gab.gurķis1 gab.sarkanais sīpols1 saujaolīvas2 gab.ķiploka daiviņas1 saujabaziliks, svaigs MĒRCEI:3 ĒKbalzamiko etiķis6 ĒKolīveļla pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti1 šķipsnabrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru

2

Sagriež ciabatu* palielos gabaliņos un liek uz plāts, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem.

3

Cep, līdz maize ir zeltaina, izņem no krāsns, ieziež ar ķiploka daiviņu.

4

Gatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.

5

Liek maizi salātu bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, gurķus, sīpolus, sakapātus ķiplokus, bazilika lapiņas, olīvas. Pārslaka ar mērci un pasniedz.

* Var izmantot arī apkaltušu vai pastāvējušu maizi. Ciabatu var aizstāt ar baltmaizi, bageti vai citu maizi pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!