Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nedaudz pikanta paprikas un tomātu krēmzupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Tai klāt pagatavo siltus un kraukšķīgus maizes grauzdiņus, kas apziesti ar paša gatavotu pesto un Čedaras sieru.
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.paprika1 gab.sarkanais čili pipars1 gab.sarkanais sīpols2 gab.ķiploka daiviņas timiāna zariņi2 ĒKolīveļļa400 gkonservēti tomāti600 mldārzeņu buljons sāls melnie pipari30 gpētersīļi30 glociņi2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKciedru rieksti30 gParmezāna siers (sarīvēts)6 ĒKolīveļļa60 gČedaras siers (sarīvēts)12 šķēlesCiabata (mazā)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Uz ar cepamo papīru izklātas cepamās pannas izkārto paprikas pusītes (papriku sagriež uz pusēm un iztīra no sēklām), un uz pusēm pārgrieztu čili (sēkliņas iztīra) ar miziņas pusi uz augšu.

3

Turpat uz cepamās pannas liek arī daiviņās sagrieztu sīpolu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņu. Visu apslaca ar olīveļļu. Cep 10-12 minūtes (vai ilgāk), līdz paprika apbrūnējusi.

4

Pēc cepšanas papriku un čili nedaudz atdzesē un nomizo.

5

Papriku, čili, sīpolus un ķiplokus ieliek lielā katlā. Pievieno konservētos tomātus (ja izmanto nesmalcinātus tomātus, tos sagriež kubiņos) un karstu dārzeņu buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot un pēc tam vāra aptuveni 10 minūtes.

6

Gatavo biezzupu "samaļ" ar rokas blenderi vai sablendē lielajā krūzes blenderī. Pēc tam pievieno sāli un piparus, un pasniedz, kamēr vēl zupa karsta.

7

Gatavo grauzdiņus. Pētersīļus, lokus, saspiestas ķiploku daiviņas, ciedru riekstus, Parmezāna sieru un olīveļļu ieliek nelielajā virtuves blenderī un sasmalcina līdz vēlamajai pesto konsistencei.

8

Maizes šķēles apgrauzdē tosterī vai cepeškrāsnī.

9

Gandrīz visu pesto sajauc kopā ar Čedaras sieru. Maisījumu smērē uz apgrauzdētajām maizītēm, bet maizītes ieliek uz pāris minūtēm karstā cepeškrāsnī, lai siers izkustu.

10

Pasniedz zupu kopā ar grauzdiņiem, atlikušo pesto liekot zupā.

Lai labi garšo!

Padoms: ja zupu gribas krēmīgāku, tai var pievienot nedaudz saldā krējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!