Foto: Vida Press
Tiem, kas, nespēdami pretoties gaļas baudīšanai, atturēsies no gavēņa, noderēs šī sātīgā recepte pārlocītajai picai, kurā paslēpusies ne tikai malta jēra gaļa, bet arī spināti, rieksti, sīpoli, kartupeļi un aromātiska garšvielu buķete. Tikai nekārdiniet gavētājus ar šo ēdienu, jo galarezultāts smaržo pārāk kārdinoši!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

picas mīkla6 ĒKpīniju vai ciedru rieksti2 smalki sasmalcināti sīpoli2 smalki sakapātas ķiploka daivas1 ĒKolīveļļa400 gmalta jēra gaļa (var izmantot arī citu malto gaļu)2 TKķimenes un kanēlis1 TKpaprikas pulveris175 gspināti300 gkubiņos sagriezti vārīti kartupeļi

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Kamēr karsējas cepeškrāsns, uz ar cepamo papīru izklātas plāts apgrauzdē riekstus viegli zeltainus. Apgrauzdēšana ilgst pāris minūtes, tāpēc uzmani, lai rieksti nepiedegtu.

3

Sakarsē pannu ar olīveļļu un uz lēnas uguns nedaudz apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, garšvielas un vienmērīgi apcep to apmēram desmit minūtes. Cepot gaļu, centies to maisīt tā, lai masa izveidojas irdena, un nebūtu lieli gaļas gabali.

4

Pievieno apceptajai gaļai spinātus un ļauj tiem saplakt. Noslēgumā pievieno riekstus un sagrieztos kartupeļus. Ļauj visam apcepties.

5

Paaugstini krāsns temperatūru līdz 230 grādiem. Ņem pagatavoto mīklu (mīklas recepti meklē te) un liec to uz galda, kas apkaisīts ar miltiem. Sadali mīklu četrās daļās un katru daļu izrullē aptuveni 25 centimetru diametrā.

6

Katras mīklas pamatnes vienā pusē liec izcepto pildījumu. Pārloki otru mīklas pusi pāri pildījumam un ar pirkstiem aizspied ārējās malas, lai pildījums neizbirtu. Liec pārlocītās picas uz cepamā papīra izklātas plāts.

7

Cep 15-20 minūtes, līdz picas virsējā kārta ir viegli zeltaina un piepūtusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!