Foto: DELFI
Parasti saku, ka manis gatavotie ēdieni ir garšīgi, bet nefotogēniski. Šoreiz pusdienas izdevās ne tikai mēles norīšanas vērtas, bet arī fotografēšanas cienīgas. Un jāatzīstas, ka par šo mērci biju tādā sajūsmā, ka nākamajā dienā pagatavoju vēlreiz.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĒRCEI:2 ĒKzemesriekstu sviests2 ĒKsezama eļļa2 ĒKsojas mērce4 ĒKūdens1 ĒKbrūnais cukurs2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšaskinza2 ĒKTabasco piparu mērce pēc garšasingvers PASTAI:150 gspageti400 gkonservēti turku zirņi pēc garšaspaprikas pulveris pēc garšaseļļa

Sagatavošana

1

Liec blenderī zemesriekstu sviestu, sojas mērci, sezama eļļu, ūdeni, brūno cukuru, ingveru, aso mērci, ķiplokus un visu kārtīgi sablendē. Pēc garšas pievieno kinzas lapiņas. Droši var iztikt bez ingvera vai asās mērces, ja tas neiet pie sirds. Ja mērce ir pārāk bieza, pielej vēl pāris karotes ūdens.

2

Tikmēr novāri spageti makaronus, te atradīsi padomus, kā tos nepārvārīt.

3

Pannā uzkarsē eļļu un ber tajā nosusinātus konservētus turku zirņus. Ja ir pacietība, tos labāk iepriekšējā dienā novārīt pašam. Uz lēnas uguns tos apcep, pēc pāris minūtēm pārberot ar paprikas pulveri un sāli.

4

Nokās makaronus un kamēr tie vēl karsti, iemaisi mērci.

5

Spageti pasniedz pārbērtus ar turku zirņiem, rotā ar kinzas lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!