Foto: Shutterstock
Spageti krēmīgā mērcē jeb "pasta carbonara" – supergarda un ātri pagatavojama ikdienas maltīte itāliešu virtuves labākajās tradīcijās.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 paciņa spageti150 gsālīts vai kūpināts liess cauraudzītis2 ķiploka daiviņas2 gab.olu dzeltenumi200 mlsaldais krējums100 gcietais siers pētersīļi pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Spageti vāra, sekojot instrukcijai uz paciņas. Nokāš, kausiņu makaronu vārāmā ūdens atstāj.

2

Kamēr makaroni vārās, sīki sakapātu cauraudzīti apcep pannā kraukšķīgu, aptuveni minūti pirms cepšanas beigām pievienotjot sīki sakapātus ķiplokus.

3

Pievieno makaronus pannas saturam un apmaisa, pārlejot ar kausiņu makaronu vārāmā ūdens.

4

Sakuļ olas dzeltenumus ar saldo krējumu. Pievieno sarīvētu sieru, sasmalcinātus piparus, visu lej pannā un samaisa ar spageti, līdz tie ir pārklāti ar krēmīgu mērci.

5

Liek pastu šķīvjos, pārkaisa ar rīvētu sieru un sakapātiem pētersīļiem.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!