Foto: Publicitātes attēls

Daudziem cilvēkiem, kuri dzird vārdu "pasta", pirmā asociācija ir Itālija, un ne velti, jo, kā teicis slavenais pavārs Džordžo Lokatelli (Giorgio Locatelli), katrs itālis par 2/3 ir veidots no pastas. Ne visi prot atšķirt pastas veidus un apzināties, cik to patiesībā ir daudz un dažādu, bet, neskatoties uz to, atzinīgi novērtē šīs piedevas garšas īpašības, it īpaši savienojumā ar gardajām mērcēm. Šoreiz "Double Coffee" piedāvā Jums pašiem pagatavot izsmalcinātu restorāna ēdienu – pastu "pappardelle" ar mocarellas sieru un baziliku.

30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
60 gpappardelle makaroni12 gsarkanais sīpols1 ķiploka daiviņa70 gķirštomāti20 gParmezāna siers20 gbaltvīns pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari60 gmocarella12 gmelnās olīvas5 gpētersīļi vai dilles5 gbaziliks15 golīveļļa1 TKpesto

Sagatavošana

1

Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar nepieciešamo produktu sagriešanu. Sasmalcina pētersīļus vai dilles, svaigo baziliku un ķiplokus, uz pusēm sagriež ķirštomātus, sarkanos sīpolus sagriež smalkos pusgredzenos, bet mocarellu – vidēja lieluma gabaliņos, bet melnās olīvas ripiņās.

2

Tad uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus un ķiršu tomātus. Tomātus nav ieteicams cept ilgāk par 30–40 sekundēm, jo tad parādīsies nevēlamā brūngana garoziņa, kas bojā šī dārzeņa dabīgu garšu. Kad tomāti ir apcepti, pievieno baltvīnu un sautē aptuveni 30 sekundes, lai vīns iztvaiko.

3

Vienlaicīgi ir jāuzvāra pasta, lai tā būtu "al dente" cietības pakāpē jeb nedaudz stingra kodienam. Kad pasta ir uzvārījusies, to uzliek uz cepešpannas klāt apceptiem tomātiem.

4

Tad pievieno klāt sieru mocarellu, pesto mērci, pēc garšas – sāli un maltus melnos piparus, kā arī melnās olīvas. Samaisa viendabīgā masā. Ļauj pastai uzkarst un uzreiz ņem nost no uguns.

Mocarellas vietā var izmantot kazas sieru, vai sniega siera bumbiņas, bet ja siers ir ļoti mīksts, to labāk pievienot uzreiz pirms pasniegšanas. Lai ēdienam būtu izteiksmīgāka garša, ieteicams ātri apcept pētersīļus vai citus zaļumus, ko vēlaties izmantot ēdiena pagatavošanā (piemēram, svaigas bazilika lapas), lai tās uzsūktu sulu, kas veidojas cepšanas procesā. Pirms pasniegšanas pastu pārkaisa ar sarīvēto Parmezāna sieru un svaigiem sakapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!