Foto: Vida Press
Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lgrieķu jogurts200 gcukurs vaniļas ekstrakts300 gavenes

Sagatavošana

1

Jogurtu saputo ar 150 gramiem cukura un vaniļas ekstraktu, līdz masa kļūst gaisīga, bet cukurs - izkusis. Ja izmanto saldējuma pagatavošanas mašīnu, liec jogurtu traukā un sāc saldēt. Ja pa rokai nav saldējuma ierīces, lej masu saldētavai piemērotā traukā un liec saldētavā. Laiku pa laikam (ik pa 30 minūtēm) izņem trauku no saldētavas un samaisi masu. Tas nepieciešams, lai neveidotos ledus kristāliņi un saldējums būtu krēmīgs

2

Avenes sablendē ar atlikušo cukuru. Ja vēlies, lai gatavais saldējums būtu īpaši krēmīgs, avenes pirms cukura pievienošanas vari izberzt caur sietu - tādā veidā atbrīvojoties no sīkajām sēkliņām.

3

Aveņu masu pievieno saldētajam jogurtam, iemaisi un ļauj saldējumam sasalt.

Šādi pagatavotu saldējumu saldētavā var glabāt līdz pat trīs mēnešiem. Parasti tas tiek apēsts uzreiz!

Tasty.lv padoms: aveņu vietā var izmantot jebkuras citas vasaras ogas vai augļus - arī saldētus. Šajā gadījumā tie pirms pievienošanas jogurta masai ir jāatkausē.

Pirms pasniegt saldējumu, izņem to no saldētavas un ieliec ledusskapī uz 20-30 minūtēm - to būs vienkāršāk sadalīt porcijās, turklāt garša būs daudz labāka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!