Foto: Shutterstock
Zaļa un spēcinoša pavasara zupa ar cukīni, brokoļiem un zaļo kale kāpostu. Pikantas garšas notis tai piešķirs ingvers, ķiploki un kurkuma.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 mldārzeņu buljons1 ĒKeļļa2 ķiploka daiviņas ingvers1 šķipsnamalts koriandrs1 šķipsnakurkuma1 šķipsnasāls200 gcukīni85 gbrokoļi100 gkale kāposts1 laima sula un miziņa lociņi grauzdiņi saldais krējums

Sagatavošana

1

Katlā lej eļļu un apcep tajā šķēlītēs sagrieztus ķiplokus un ingveru, pievienojot arī koriandru, kurkumu un sāli. Apcep aptuveni divas minūtes. Tad garšvielām pielej pāris ēdamkarotes ūdens, lai smaržīgais pamats būtu mitrāks.

2

Pēc tam ber katlā ripiņās vai pusripiņās sagrieztu cukīni un kārtīgi apviļā garšvielās. Sutina trīs minūtes, tad pārlej ar 400 ml buljona un vāra vēl trīs minūtes.

3

Kad tas paveikts, zupai pievieno brokoļu gabaliņus, sagrieztu kale kāpostu, laima sulu un atlikušo buljonu. Zupu vāra vēl 3–5 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Tad pārlej blenderī un nedaudz sablendē, taču ne līdz krēmzupas konsistencei. Zupā ir jāpeld dārzeņu smalkajiem gabaliņiem.

4

Gatavo zupu lej bļodiņās un garnē ar laima miziņu, lociņiem, grauzdiņu gabaliņiem un saldo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!