Foto: Shutterstock
Svaigi, dzīvespriecīgi zaļi un zibenīgi pagatavojami salāti ar viegluma pēcgaršu – īsteni pavasarīga maltīte!
5Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 saujarukola1 avokado1 bundžiņa tunča savā sulā0.5 sarkanais sīpols1 laims šķipsnamalti melnie pipari šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Avokado nomizo, mīkstumu sagriež šķēlēs. Konservētajam tuncim* nolej šķidrumu. Rukolu noskalo, nosusina.

2

Uz šķīvja liek rukolu, tad avokado šķēles, tunča gabaliņus un sīpolu šķēlītes.

3

Salātus pārkaisa ar sāli, pipariem un pārslaka ar laima sulu. Salātiem uz smalkās rīves var pierīvēt arī nedaudz laima miziņas.

*salātu gatavošanai vari izvēlēties gan eļļā, gan savā sulā konservētu tunci, bet labākā izvēle būs tieši tunča gabaliņi, ne tunča pārslas vai sviestmaizēm paredzēts konservētais tuncis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!