Foto: Shutterstock
Jau kopš laikiem, kad Ieva ar ābolu kārdināja Ādamu, nobriedušiem, sulīgiem augļiem ir juteklisks zemteksts. Daudzi augļi tradicionāli tiek uzskatīti par afrodīzijiem vai izmantoti kā erotiski simboli, piemēram, persiki, svaigas vīģes, banāni, ķirši, mango...

Daudzi no šiem augļiem satur ievērojamu daudzumu feliletilamīna jeb baudas hormona, kas atbrīvojas seksa laikā, raksta grāmatas "Mīlas eliksīri un amuleti" autors Frensiss Melvils, iesakot brīnišķīgu augļu salātu recepti ar medu, ciedru riekstiem un jogurtu, kurā apvienosies visas baudas. Un, kas zina, varbūt pēc šo salātu baudīšanas tiešām vakars izvērtīsies īpaši romantisks...

Erosa un Veneras iemīļotā izklaidēšanās esot bijusi vērot, kā mīļotais bauda sulīgu augli, kā mīlētāji no mutes mutē viens otram sniedz sārtus ķiršus, maigus persikus un mango gabaliņus. Vislabāk visas baudas var apvienot, pagatavojot salātus no visiem jūsu iemīļotajiem augļiem*.

130Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

pēc garšasdažādi svaigi augļi un ogas puse laima2 TKaugļu cukurs bezpiedevu jogurts plūstošs medus ciedru rieksti

Sagatavošana

1

Augļus nomazgā un sagriež gabaliņos vai šķēlēs. Pievieno pusi laima sulas un visu sajauc salātu traukā.

2

Pārkaisa ar augļu cukuru un uz pāris stundām liek trauku ledusskapī, ļaujot atdalīties augļu sulai.

3

Pasniedzot salātus, pievieno jogurtu un medu pēc garšas, pārkaisa ar ciedru riekstiem un bauda!

4

Kādus augļus izvēlēties? Visdažādākos, kādi vien garšo! Piemēram, mango, kam bez brīnišķīgās garšas piemīt arī afrodīzija īpašības. Banānus, persikus un svaigas vīģes, kas dažkārt raisot erotiskas vīzijas un pavedinošu noskaņojumu.

* Fragments no grāmatas "Mīlas eliksīri un amuleti - vairāk nekā 50 veidi, kā savaldzināt, pavedināt un iekvēlināt mīļoto" (Frensiss Melvils, latviski grāmatu izdevis Apgāds Zvaigzne ABC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!