Foto: DELFI

Pavisam ātrs našķis brīvdienu pēcpusdienai, kam būs nepieciešama vien kārtainā mīkla un cukurs. Mēs izmantojām Vaniļas debesis gatavoto zemeņu cukuru, bet tikpat labi tā vietā var izmantot cukuru, kas samaisīts ar kanēli vai cukuru, kam piejauktas smalki sagrieztas vai blendētas, svaigas vai saldētas ogas.

45Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkārtainā mīkla5 ĒKzemeņu cukurs

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē.

2

Visu mīklas plāti pārkaisa ar cukuru un sarullē vienā garā "desā".

3

Ruleti griež vēlamā izmēra šķēlēs un kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts. Topošajām saldmaizītēm pirms likšanas krāsnī vēl pārkaisa nedaudz zemeņcukuru - cepoties tas kusīs un veidos kraukšķīgu karameli.

4

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep, līdz gatavs – aptuveni 15-20 minūtes.

Tas arī viss. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!