Foto: Publicitātes foto
Lai arī cik garšīgi būtu veikalos nopērkamie saldumi, gaisam atdziestot, pie iekurta kamīna visvairāk gribas palutināt sevi ar pašceptas klasiskās ābolkūkas garšu... Izmēģini šo recepti, kurā savu lomu spēlē arī cietais siers "Džiugas"!
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
280 gmilti200 gmargarīns vai sviests80 gpaniņas1 ĒKsāls50 grīvēts siers "Džiugas"65 gcukurs34 gmilti ĒKkanēlis ĒKmalts muskatrieksts720 gsagriezti āboli bez serdēm50 grīvēts siers "Džiugas"50 gsviests2 ĒKūdens1 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Kārtīgi samaisa miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli.

2

Pieber rīvēto sieru "Džiugas" (to var papildus sasmalcināt) un samīca mīklu. Sadala to divās daļās, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai sastingst.

3

Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisa ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem.

4

Šajā masā ievieto šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisa.

5

Izrullē vienu mīklas daļu un izklāj to cepšanas formā. Mīklu pārklāj ar ābolu masu, apbārsta ar rīvētā siera maisījumu, saliek virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.

6

No otrā mīklas slāņa pagatavo plānas josliņas un šķērsām krusteniski pārklāj ar tām kūku. Ar mitru otiņu apsmērē josliņas un apkaisa ar atlikušo cukuru.

7

Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep 200°C temperatūrā 45–50 minūtes, līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.

12 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas"® Mild


Maigās garšas un aromāta kombinācija. Ideāli tiek rīvēts un piemērots makaronu ēdieniem, vēršacīm, risoto. Bērniem un jauniešiem cietā siera lietošanu uzturā ieteicams sākt tieši ar šo siera, tā kā "Džiugas" sieru garšu paletē šim sieram piemīt īpaši maiga garša.

Īpaši rekomendēts lietot brokastīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!