Foto: Shutterstock
Pelmeņu mīkla mājās gatavotiem, gardiem pelmeņiem. Tos pēc tam var pildīt ar gaļu vai citām sastāvdaļām – sieru, zaļumiem un pat ogām.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzemilti1 glāzeūdens1 ola maltā gaļa garšvielas zaļumi krējums

Sagatavošana

1

Uzber uz galda miltus, izveido tajos bedrīti un iesit olu. Tad pa virsu lej ūdeni un visu kārtīgi samīca – vismaz 10-15 minūtes.

2

Malto gaļu sataisa ar garšvielām.

3

Gatavo pelmeņus. Izrullē plānu mīklu, ar glāzi izspiež mīklā ripiņas, uz ripiņām saliek ar tējkaroti gaļu un lipina ciet.

4

Vāra verdošā sālsūdenī, kamēr pelmeņi uzpeld, tad vēl nedaudz pavāra un pasniedz ar vai bez buljona, ar krējumu un pārkaisa ar zaļumiem.

Iesūtīja: tizee

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!