Foto: DELFI
Ikdienas lietošanai un saldēdiens ciemiņiem - piena ķīselis ar vaniļu.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 lpiens6 ĒKcukurs vaniļa1.5 ĒKkartupeļu milti

Sagatavošana

1

Gandrīz visu pienu liek vārīties ar cukuru un vanilīnu.

2

Mazliet auksta piena gan atstāj, kur iemaisīt cieti.

3

Kad piens sāk vārīties, lēni pielej cietes un piena maisījumu, Strauji izmaisa, kad uzmet burbuli, slēdz ārā.

varianti:
1. cukuru var sabrūnināt uz pannas - būs tāds karamelizēts piena ķīselis
2. ja grib ļoti biezu ķīseli, kuru ēst ar mērci, tad liek vairāk cietes

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!