Foto: Shutterstock
Pieneņu vīns - izcils veids, kā iekonservēt pavasara garšu.

Salasa pieneņu ziedus. Ziedus atdala no kauslapām un vīnam izmanto tikai pašas dzeltenās ziedlapiņas.

Ziedus pārlej ar verdošu ūdeni, izspiestu citronu sulu un trīs dienas atstāj nostāvēties. Iegūto šķidrumu nolej sietā un notecina. Šķidrumam pievieno cukuru un rozīnes. Trauku nosedz ar marli un atstāj rūgt.

Līdzko beidzies pirmais rūgšanas process, pārlej visu lielā pudelē kopā ar rozīnēm un aizver to, uzverot uz kakliņa gumijas cimdu un izdurot ar adatu nelielu caurumu cimda pirkstā. Kad beidzas rūgšanas process, nolej sietā un tīram dzērienam pievieno cukuru pēc garšas.

Pārlej pudelēs, tās cieši aizver un uzglabā vēsā, tumšā vietā aptuveni četrus mēnešus.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!