Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldētas tējas gardums ar pikantu piešāvienu – šeriju un ingveram līdzīgo garšvielu kardamonu. Šo saldējumu vislabāk pasniegt karstās dienās kā aperitīvu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.tējas maisiņš150 gpūdercukurs6 gab.kardamona pākstis1 gab.citrons100 mlšerijs citronu mizas "atsperes" pasniegšanai PIEDERUMI: metāla cepamā forma

Sagatavošana

1

Tējas maisiņu liek katliņā, pieber klāt pūdercukuru un pārlej ar 200ml verdoša ūdens. Šķidrumu karsē, regulāri apmaisot, lai cukurs izšķīstu.

2

Pēc tam katliņu ņem nost no plīts, pievieno šķidrumam saspiestas kardamona sēklas un sarīvētu citrona miziņu.

3

Sastāvdaļas apmaisa, ielej lielā krūzē un ļauj atdzist dažas stundas.
Kad tēja atdzisusi, tai pievieno izspiestu viena citrona sulu, šeriju un aptuveni 200ml ūdens.

4

Šķidrumu caur sietu nokāš un lej seklā metāla cepamajā formā. Formu liek saldētavā un saldējumu atstāj sastingt uz divām trim stundām.

5

Pēc tam saldējumu ņem laukā, masu kārtīgi apmaisa ar dakšiņu, lai tā būtu irdena, un liek atpakaļ saldētavā, lai saldējums sastingtu (tikpat ilgi, cik pirmo reizi).

6

Kad tas izdarīts, saldējumu vēlreiz apmaisa ar dakšiņu, liek atpakaļ saldētavā un ļauj sastingt pavisam.

7

Saldējumu pasniedz atdzesētos trauciņos, izskrāpējot to no formas ar karoti vai dakšiņu. Dekorē ar citrona miziņas spirālēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!