Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas ir tauriņvista? Tā ir vista, kura pārgriezta pušu gar mugurkaulu un pēc tam izvērsta kā tauriņš. Cepot šādu vistu, gaļa būs ātrāk gatava, turklāt apbrūnējusi no visām pusēm. Arī pirms cepšanas šādi sagatavotu vistu ir vieglāk apstrādāt ar garšvielām un garšaugiem. Piedāvājam recepti asai, pikantai sausajai marinādei, kurā vista jānotur vismaz stundu vai to var garšvielās apvārtītu atstāt visu nakti.
150Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
VISTAI:1.5 kgvista3 ĒKolīveļļa MARINĀDEI:1 ingvers (apmērsam 5 cm)2 ķiploka daiviņas2 ĒKgaišais muskovado cukurs1 TKčili piparu pulveris1 ĒKsaldais paprikas pulveris1 TKmaltas ķimenes pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Nomizo un smalki sarīvē ingveru. Pēc tam lielā, platā bļodā kopā samaisa visas sausās marinādes sastāvdaļas, noliek malā.

2

Ņem vistu un noliek ar krūtīm uz leju, tad pārgriež gar mugurkaulu uz pusēm un izvērš to plakanu kā tauriņu. Apsmērē to no visām pusēm ar sauso marinādi, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

3

Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 ºC. Izklāj cepamo pannu ar foliju, uz tās liek vistu ar krūtīm uz augšu, apslacina to ar olīveļļu un liek cepties uz 1 stundu, līdz iedurot nazi, tek dzidras gaļas sulas.

4

Kad vista gatava, to atstāj izslēgtā krāsnī uz 10 minūtēm, ļaujot "atpūsties" pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!