Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ātrā pusdienu maltīte vai piedeva pie rīsiem – pikantās garneles ar siltiem ķirštomātiem. Krēmīgākai versijai tomātus var sutināt arī saldajā krējumā, ja tīk.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kggarneles10 mlpiripiri eļļa pēc garšascitrona sula un miziņa pēc garšassāls300 gķirštomāti1 sīpols1 ķiploka daiviņa5 karija lapas pētersīļi

Sagatavošana

1

Garneles iztīra no čauliņām (ja netraucē, čauliņas var atstāt) un izgriež to vēnas. Iztīrītās garneles sajauc ar piripiri eļļu. Ja piripiri eļļa nav pieejama, to var aizvietot ar kādu asākas garšas eļļu, kurai klāt ir čili.

2

Uzkarsē pannu – tajā apcep garneles, līdz tās ir rozā un gatavas. Pēc tam garneles izņem no pannas un pievieno tām sāli, citronu sulu un sarīvētu miziņu. Apmaisa un noliek malā.

3

Uz tās pašas pannas apcep tomātus kopā ar sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, kā arī karija lapām. Cep tik ilgi, līdz tomāti sāk suloties. Tad pannā saber garneles, sakapātus pētersīļus, ļauj tām uzsilt un maltīte gatava. Pasniedz, kamēr silts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!