Foto: Shutterstock
Pikantas un kraukšķīgas garneles ēšanai tāpat vai kopā ar salātiem vai kādu citu piedevu, piemēram, rīsiem. Sātīgā un asā piedeva būs gatava vien dažu minūšu laikā.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 sīpolloki1 ĒKsakapāts ingvers1 ĒKzivju mērce2 TKmiso pasta2 sakapātas ķiploka daiviņas0.5 TKkajēnas pipari0.5 TKpaprikas pulveris600 ggarneles (notīrītas, ar astītēm)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepampannu izklāj ar foliju.

2

Nelielā virtuves kombainā saber sakapātus sīpollokus, ingveru, pievieno zivju mērci, miso pastu, ķiplokus, kajēnas piparus, paprikas pulveri un mazliet ūdens. Visas sastāvdaļas sasmalcina, līdz veidojas vienmērīga, pastai līdzīga konsistence.

3

Iegūto pastu pievieno bļodā ieliktām garnelēm un kārtīgi samaisa.

4

Pēc tam garneles izkārto uz cepampannas un liek cepeškrāsnī. Cep 7 minūtes, vienu reizi apgriežot otrādi, līdz garneles ir gaiši rozā.

5

Kad garneles gatavas, pasniedz ar lapu salātiem vai rīsiem.

Lai labi garšo!

Padoms: garneles var apcept arī pannā, ja negribas darbināt cepeškrāsni. Tad jāuzmana, lai tās nepārceptos un būtu viegli rozā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!