Foto: Santa Maria
Vienkārši pagatavojamas pildītās olas Lieldienu brīvdienām.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 olas2 ĒKmajonēze1 TKDižonas sinepes pēc garšasKajēnas pipari anšovu filejas neliels sarkanais sīpols1 TKsakapātas dilles1 TKkapāti lociņi pēc garšasmalti melnie pipari1 ĒKmajonēze1 ĒKanšovu sālījums

Sagatavošana

1

Vāra olas 8 minūtes, tad atdzesē aukstā ūdenī.

2

Sagriež olas uz pusēm, rūpīgi izņem olu dzeltenumus saspaida ar dakšu, sadala uz pusēm un liek atsevišķās bļodiņās, lai gatavotu pildījumu.

3

Gatavo pildījumu no anšoviem un sīpoliem. Sīki sakapā sarkano sīpolu un anšovus, saglabā sālījumu.

4

Liek sasmalcināto sīpolu un anšovus vienā bļodā pie dzeltenumiem. Pievieno sasmalcinātas dilles, lociņus, anšovu sālījumu un majonēzi. Apkaisa ar pipariem un visu samaisa viendabīgā masā.

5

Gatavo aso pildījumu, dzeltenumiem, kas atrodas otrā bļodiņā, pievienojot majonēzi, sinepes un Kajēnas piparus.

6

Pilda pildījumus olu pusītēs, dekorē ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!