Foto: Shutterstock
Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 cieti novārītas olas3 ĒKmajonēze1 ĒKpētersīļi (smalki sakapāti)1 TKcitronu sula1 TKDižonas sinepes1 TKkarija pulveris šķipsnakajēnas pipari

Sagatavošana

1

Olas pārgriež uz pusēm gareniski. Izņem no tām dzeltenumus un saber bļodiņā.

2

Olu baltumus izkārto uz šķīvja.

3

Olu dzeltenumus saspaida ar dakšiņu, līdz tie ir saberzti vienmērīgā masā. Pievieno majonēzi un kārtīgi samaisa, līdz dzeltenumi ieguvuši pastai līdzīgu konsistenci. Pēc tam pievieno pētersīļus, citronu sulu, sinepes, karija pulveri un kajēnas piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi apmaisa.

4

Olu dzeltenumu pildījumu sapilda konditorejas tūtā ar nogrieztu galiņu. Olu dzeltenumu masu sapilda olu baltumu pusītēs, lai katrā būtu vienāds pildījuma "ziediņš".

5

Garnē ar karija pulveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!