Pelēkajās dienās šī priecīgā maltīte būs tā, kas noteikti uzmundrinās ēdājus. "Sātu dod vistas fileja, kraukšķīgumu salāti un paprika. Izvēlies dārzeņus pēc savas gaumes – plāni grieztu burkānu, gurķa vai baltā redīsa šķēlītes, Ķīnas kāpostu vai ledus salātus," norāda receptes autore Linda Tellgrena no bloga Lindas Virtuve. Punkts uz "i" būs gardais, izkusušais Holandes siers.

40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 vistas fileja eļļa cepšanai0.5 TKkurkuma1 TKkarijs1 ĒKsojas mērce4 tako ligzdiņas4 salātu lapas (sagrieztas gabaliņos)1 mazā, krāsainā paprika (sagriezta ripiņās)1 sarkanais sīpols (nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs)1 sarkanā čili pāksts (sagriezta ripiņās)1 ĒKmango etiķis1 ĒKpirmā spieduma olīveļļa80 gHolandes siers, piemēram, Trikata Holandes Light (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriez kumosa lieluma gabaliņos. Uz pannas uzkarsē eļļu un liec cepties vistu. Pārkaisi ar kurkumu un karija pulveri, samaisi. Cep, līdz vista gatava. Pievieno sojas mērci, samaisi.

2

Uzkarsē cepeškrāsni grila režīmā līdz 200 grādiem.

3

Salātlapas, papriku, sīpolu, čili (daudzumu pieskaņo savai gaumei – jo vairāk čili, jo asāks ēdiens, maigam rezultātam izmanto pusi čili pāksts bez sēkliņām) sajauc kopā ar etiķi un olīveļļu.

4

Tako ligzdiņas pildi ar vistas fileju un sagatavoto dārzeņu maisījumu. Pārber ar rīvēto sieru un lieccepeškrāsnī.

5

Cep grila režīmā no augšas, līdz siers izkusis. Pasniedz siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!