Foto: Privātais arhīvs
Radošu ideju vakariņām vai pusdienām - cepeškrāsnī ceptus kartupeļus, kas pildīti ar cūkgaļas cauraudzīti un pārsegti ar siera cepurēm, iesaka Sintija Bīriņa.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi žāvēta cūkgala siers sīpols garšvielas

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, noskalo, nosusina, sagriež kubiņos un izgriež to vidiņus, lai iegūtu kastīti - tā vesela tehnoloģija, kā to izdarīt pareizi un skaisti!

2

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 - 40 minūtes. Pa to laiku sagriež mazos gabaliņos cauraugušas žāvētas cūkgaļas šķēlītes, sakapā sīpolu un uz pannas apcep kopā ar žāvēto gaļu. Garšvielas pievieno pēc izvēles.

3

Tad kartupeļu kastītēs ielieku apakšā gabaliņu siera, tad kārtoju gaļas - sīpolu masu. Pa virsu uzlieku siera cepuri un ielieku vēl cepeškrāsnī, līdz siers pakusis un viss ieguvis zeltaini brūnu krāsu. Gardums gatavs!

Šī ir konkursa recepte. Gardēžu portāls "Tasty.lv" sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un restorānu "Aqua Luna" aicina pieteikties bezmaksas ēdienu gatavošanas meistarklasei pie šefpavāra Ginta Aizupieša!

Meistarklases nodarbība notiks otrdien, 8. aprīlī plkst 9.00 restorānā "Aqua Luna" Andrejostas ielā 4, Rīgā. Pieteikšanās meistarklasei - līdz trešdienai, 2.aprīlim. Sūti pieteikumu uz e-pastu receptes@delfi.lv, norādot "Siera meistarklasei". Pieteikumā norādi savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju, kā arī sava ēdiena vai uzkodu recepti (ar foto), kurā tiek vai var tikt izmantots cietais siers "Džiugas".

Uz bezmaksas meistarklasi pie šefpavāra Ginta Aizupieša tiks uzaicināti 3 labāko (gardāko, interesantāko un citādi netradicionālāko) recepšu autori. Meistarklases laikā tiks gatavoti gardi ēdieni ar labāko sezonālo produktu izlasi un protams - siers, siers, siers!

Projekts sadarbībā ar:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!