Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.lieli tomāti125 gkuskuss200 gfetas siers2 ĒKolīveļļa0.5 gab.citrons3 ĒKpiparmētras sāls melnie pipari6 ĒKmelnās olīvas6 gab.sīpolloku sīpoli

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Tomātiem nogriež virspusi, ar karoti izgrebj dobumu. Ja kāds no tomātiem nestāv vertikāli un veļas uz sāniem, tam nogriež arī nedaudz no pamatnes.

3

Tomātus liek nelielā cepamajā traukā.

4

Kuskusu ber bļodā un pārlej ar 200ml karsta ūdens, apmaisa un atstāj uz piecām minūtēm uzbriest.

5

Pēc tam kuskusā iemaisa sadrupinātu fetas sieru, olīveļļu, norīvētu citrona miziņu un izspiestu tā sulu, sakapātas piparmētru lapiņas, sāli, svaigi maltus melnos piparus, šķēlītēs sagrieztas melnās olīvas un sakapātus mazos sīpolloku sīpolus.

6

Kuskusu ar visām sastāvdaļām kārtīgi apmaisa un ar karoti pilda izgrebtajos tomātos.

7

Pēc tam tomātu virspusi apslaksta ar nedaudz olīveļļas. Tomātus liek cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tie ir viegli mīksti.

8

Gatavos tomātus ņem laukā no cepeškrāsns un pasniedz galdā.

9

Padoms: galvenais ir tomātus nepārcept, ja tie cepsies pārāk ilgi, saplaisās un pildījums izbirs.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!