Foto: Privātais arhīvs
Bezgala kārdinošu saldo groziņu recepti iesaka Linda Kreidere. Pildījumā atradīsi vārītu iebiezināto pienu, banāna šķēli un skābenu dzērveņu biezeni, kas pārklāts ar gaisīgu putukrējuma "cepurīti".

Gatavo mīklu groziņiem, Mīkstam sviestam pievieno cukuru pēc garšas, cik saldu vēlas, un kuļ, līdz sviests ir saputots un cukurs izkusis. Tad iekuļ olu. Auzu pārslas sasmalcina virtuves kombainā vai kafijas dzirnaviņās. Bļodā samaisa samaltās auzu pārslas ar sāli un sodu, pievieno sviesta maisījumam. Kviešu miltus pakāpeniski pievieno un iemaisa tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Veido groziņus, liek mīklu formiņās, ar pirkstiem izlīdzina gar maliņām, mīklas apakšiņu sabaksta ar dakšu, liek groziņus krāsnī un cep 12-15 minūtes. Kad aizvērtas krāsns durvis, samazina temperatūru līdz 180 grādiem. Groziņu cepšanai var izmantot mafinu formiņas.

Kad groziņi gatavi, tos atdzesē un izņem no formiņām.

Banānu nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Sakuļ saldo krējumu vijīgās putās, pievienojot tam pūdercukuru pēc garšas, bet ne pārāk daudz.

Katrā groziņā liek tējkaroti vārīta iebiezinātā piena, tad blendētas dzērvenes un banāna šķēli. Groziņus dekorē ar putukrējumu (ja vēlas, lai putukrējums ir saturīgāks, pievieno tam putukrējuma stindzinātāju vai iepriekš uzbriedinātu, izkausētu želatīnu), kas izspiests caur konditorejas uzgali, pārkaisa ar kakao vai upeņu pulveri.

No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni 18 groziņi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!