Foto: Privātais arhīvs

Veselīga un garšīga maltīte svētkiem – apcepta pīles fileja ar lapu salātiem un atspirdzinošu mērcīti pa virsu. Recepti Tasty.lv iesūtījis Kārlis, kurš piedalās konkursā "Veselīgās svētku receptes".

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 pīles fileja60 grukola1 TKolīveļļa2 ķirštomāti2 kartupeļi1 sarkanais sīpols3 vīnogas4 zaļās pupiņas (Harikot)1 TKbaltvīna etiķis pēc garšascukurs1 ĒKciedru rieksti30 gsviests1 ĒKupenes vai upeņu ievārījums1 apelsīns1 TKParito siers (rīvēts) garšvielas

Sagatavošana

1

Pīles filejai nogriež cīpslas un iegriež ādā kvadrātiņus, pievieno garšvielas un liek cepties uz neietaukotas pannas ar ādu uz leju. Apcep no katras puses četras minūtes, un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm. Kad pīle gatava, to atpūtina 10 minūtes.

2

Kartupeļus novāra, sagriež uz pusēm, pievieno garšvielas un liek cepties sviestā uz pannas.

3

Kad kartupeļi nedaudz zeltaini, pievieno ķirštomātus un cep, līdz tomātiem sāk nākt nost miza. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, pievieno cukuru, etiķi un atstāj ievilkties. Zaļajām pupiņām nogriež galus un pārlej ar karstu ūdeni, un atstāj uz 15 minūtēm ievilkties. Pēc tam nosusina.

4

Apelsīnam izspiež sulu, pievieno upenes, liek katlā un vāra piecas minūtes.

5

Rukolu sajauc ar ciedru riekstiem, olīveļļu.

6

Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar vīnogām un pārkaisa rīvētu sieru.

Recepti iesūtīja: Kārlis

Arī tev ir iespēja laimēt kārdinošas un vērtīgas balvas. Viss, kas jādara – jāsūta sava veselīgā svētku recepte un tās foto ar norādi "Veselīgā svētku recepte" līdz 2016. gada 3. janvārim uz e-pastu maja@delfi.lv. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!