Šie eksotiskajiem pīles salātiem piemīt viss, kas ir nepieciešams – svaigums, asumiņš, sulīgi augļi un garda, kraukšķīga pīle. Recepte no izcilā šefpavāra Džeimija Olivera krājumiem.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 liela pīles krūtiņa1 ĒKĶīnas piecu garšvielu pulveris1 granātābols3 sagriezti lociņi1 svaiga koriandra zariņš nedaudz kressalātu ceturtdaļa mango sula no puslaima sezama eļļa lapu salāti

Sagatavošana

1

Apslaki pīles krūtiņu un apber ar Ķīnas piecu garšvielu maisījumu.

2

Liec uz vidēji karstas pannas un ļoti uzmanīgi cep apmēram piecas minūtes, ik pa laikam apgrozot, līdz lielākā daļa tauku ir iztecējusi un āda ir zeltaini brūna.

3

Izņem gaļu no pannas un sagriez gabaliņos – pīle vidū joprojām būs jēla, taču neuztraucies.

4

Iztīri pannu no taukiem un ieliec tajā sagrieztos putna gaļas gabaliņus. Maisot cep dažas minūtes, līdz tā ir gatava un kraukšķīga. Noliec malā.

5

Sajauc granātābolu sēkliņas, lociņus, koriandru, kressalātus, mango un kraukšķīgo pīli. Aizdari ar laima sulu un apslaki ar sezama eļļu. Ja nepieciešams, vari pievienot sāli vai citas garšvielas..

6

Sagriez salātu lapas un liec porciju šķīvjos.

7

Pāri kārto gatavos salātus un cel galdā.

Un atceries ieslēgt televizoru, lai noskatītos Džeimija Olivera lieliskos raidījumus kanālā "FOX Life". "Džeimija pārtikas revolūcija dzīvajā ēterā Sidnejas Operas namā" – trešdien, 30. decembrī pulksten 21.00, bet svētdienās pulksten 12.00 var vērot "Emmy" balvu ieguvušo izcilo realitātes šovu – "Džeimija pārtikas revolūcija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!