Foto: Shutterstock
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
eļļa cepšanai MĪKLAI:2 ĒKsviests350 mlpiens120 gmilti60 gkakao40 gcukurs1 liela ola šķipsnasāls KRĒMAM:225 gmaskarpone2 ĒKpiens2 ĒKcukurs ķirši (svaigi vai kompots)

Sagatavošana

1

Sviestu izkausē un ielej bļodā, kur tiks gatavota mīkla. Pievieno pienu, miltus, kakao, cukuru, olu un sāli un visu samaisa, līdz iegūta tekoša pankūku mīkla.

2

Gatavo pildījumu – bļodā ar mikseri sakuļ maskarponi, cukuru un pienu, līdz iegūta vienmērīga masa.

3

Cep pankūkas – uzkarsē uz nelielas liesmas pannu un eļļu. Mīklu ar kausiņu uzlej uz pannas un izlīdzina pa virsmu, lai pankūka būtu ļoti plāna. Cep vienu minūti, tad apgriež un cep vēl vienu minūti. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās.

4

Pirms pasniegšanas pilda pankūkas – pusi no apaļās pankūkas apsmērē ar maskarpones sieru, uzbārsta virsū ķiršus bez kauliņiem. Pankūku aizloka uz pusēm un tad vēl uz pusēm, lai iznāktu pankūkas trijstūris. Pasniedz, kamēr pankūkas vēl siltas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!