Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pašā ziemas spelgonī ar plānajām pankūkām vislabāk mieloties silto Karību salu gaumē, pasniedzot tās ar ceptiem banāniem un kārdinošu karameļu mērci. Ja pankūkas baudīs arī mazie gardēži, tad rums gan jāsvītro no sastāvdaļu saraksta.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gsviests60 gDemerara cukurs šķipsnasāls2 ĒKtumšais rums3 ĒKsaldais krējums4 banāni40 gsviests1 laims1 ĒKDemerara cukurs

Sagatavošana

1

Cep plānās pankūkas, sekojot, piemēram, šīs receptes norādījumiem.

2

Kad pankūkas gatavas, sagatavo karameļu mērci. Nelielā katliņā vai pannā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru, sāli un tumšo rumu. Iemaisa saldo krējumu un uz nelielas liesmas karsē vēl 4-5 minūtes, tad nogriež uguni.

3

Kamēr mērce gatavojas, nomizo banānus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad saīsina vēl uz pusi, no katra banāna iegūstot četras šķēles. Citā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rīvētu laima miziņu un sulu, cukuru, rumu un liek cepties banānus. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz banāni no ābām pusēm zeltaini.

4

Liek banānus uz pankūkām, pārslaka ar karameļu mērci. Ja vēlas, var uzrīvēt vēl nedaudz laima miziņas, pārkaisīt cukuru vai pārslacīt ar rumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!