Foto: Shutterstock
Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gkviešu milti2 gab.olas500 mlpiens šķipsnasāls1 ĒKcukurs eļļa vai sviests cepšanai "Nutella" vai cits šokolādes-riekstu krēms rupjā jūras sāls

Sagatavošana

1

Gatavo pankūkas. Izsijā miltus un samaisa tos ar viegli sakultām olām. Sāk lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpina maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

2

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.

3

Pankūkas liek uz šķīvja, pārziež ar šokolādes-riekstu krēmu, pārkaisa ar šķipsnu rupjās jūras sāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!