Foto: Shutterstock
Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gkviešu milti4 gab.olas500 mlpiens20 gsviests, kausēts30 gsviests, cepšanai HURMAI:3 gab.hurma30 gsviests2 ĒKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Gatavo pankūkas. Izsijā miltus un samaisa tos ar viegli sakultām olām. Sāk lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpina maisīt. Pievieno kausēto sviestu.

2

Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu.

3

Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.

4

Gatavo hurmu. Sagriež hurmu šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu, liek cepties hurmu.

5

Pēc brīža pievieno brūno cukuru un uz lielas liesmas, apgrozot hurmu, turpina to karamelizēt aptuveni 2 minūtes.

6

Pankūkas liek uz šķīvja, virs tām liek karamelizēto hurmu un pārlej ar sviesta mērci. Šo kombināciju ir ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!