Foto: Shutterstock
Plānas un mutē kūstošas!
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens18 ĒKmilti4 ĒKcukurs1 šķipsnasāls2 olas

Sagatavošana

1

Mīklu gatavoju ar blenderi. Bļodā iesit olas, piemet sāli, pieber cukuru un sablendē.

2

Pielej visu pienu un sablendē.

3

Pieber miltus un sablendē viendabīgā mīklā.

4

Mīkla ir apmēram saldā krējuma konsistencē vai kā jogurti, kuri pārdodas plastmasas pudelēs.

5

Ja ir laiks, mīklai var dot pastāvēt. Pēc pastāvēšanas tā kļūs nedaudz biezāka.

6

Mīklu uzlej uz ļoti labi sakarsētas pannas. Eļļu apmēram 1 TK pirms katras pankūkas. Pankūku lej uz pannas no vienas malas un pannu grozot izlej pa visu pannu, tā lai ir vienmērīga.

7

Pankūkas cep uz lielas uguns. Kad mīkla ir palikusi sausa, nedaudz mainījusi krāsu, maliņas nedaudz apbrūnējušas, apgriež otrādi un cep, līdz apakša apcepusies, nu apmēram 20 sekundes. To labi var noteikt ar lāpstiņu, ja pankūku, pa vidu ņemot, slikti ņemas, tad lai vēl nedaudz pacepas.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!