Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
TORTEI:20 gab.plānās pankūkas300 gsaldais krējums200 gcukurs MĒRCEI:200 gsvaigi ķirši (ziemā - saldēti)100 gcukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pankūku mīklu: sakuļ olas ar cukuru un sāli, pielej pienu, ūdeni, pieber miltus un sakuļ mīklu bez kunkuļiem.

2

Ar kausiņu mīklu lej uz karstā pannā ar eļļu. Pankūkām jābūt ļoti plānām.

3

Kad pankūkas gatavas, ķeras pie krēma.

4

Saldajam krējumam pievieno 200 gramus cukura un sakuļ stingru putukrējumu.

5

Uz liela šķīvja liek pankūku, tai uzklāj putukrējumu, virsū liek nākamo pankūku, kam atkal uzklāj putukrējumu. Šo darbību atkārto, līdz saliktas visas pankūkas. Pēdējā kārta tortei ir klāta ar putukrējumu.

6

Putukrējumu uzziež arī uz tortes sāniem un liek kūku ledusskapī uz 1 stundu.

7

Gatavo ķiršu mērci. Atkaulotus ķiršus ber katliņā, pievieno atlikušo cukuru un sablenderē. Vasarā izmanto svaigus ķiršus, bet ziemā - var ņemt saldētas ogas.

8

Iegūto ogu masu liek uz plīts un uz lēnas uguns vāra 30 minūtes, ik pa brīdim nosmeļot putas. Ķiršu mērci atdzesē un pasniedz ar pankūku torti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!