Foto: Shutterstock
Plūmju - ingvera čatnijs pikantai piedevai jebkurā sezonā.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgplūmes ar izņemtiem kauliņiem450 gsīpoli400 gmizoti āboli bez serdēm150 gžāvētas plūmes4 gab.ķiploka daiviņas30 gkristalizēts, sakapāts ingvers 5 cm ingvera sakne4 gab.anīsa sēklas3 gab.kaltēti čili 5 cm kanēļa miziņas550 mlgalda etiķis dzeltenais cukurs1 TKsāls

Sagatavošana

1

Plūmes sagriež uz pusēm, sīpolus, ķiplokus, ābolus, žāvētās plūmes, čili un ingveru sasmalcina.

2

Lielā katlā liek visus produktus, arī etiķi, aizvāko, uzvāra, samazina liesmu un vāra apmēram 30 minūtes, līdz āboli un sīpoli mīksti.

3

Noņem vāku, pievieno cukuru un sāli un maisa, līdz cukurs izkusis, tad vāra uz lēnas uguns bez vāka aptuveni stundu, bieži apmaisot, līdz šķidrums uzsūcies un masa bieza. Liek burkās.

4

Pirms lietošanas ieteicams paturēt apmēram mēnesi.

Iesūtīja: Datele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!