Plūmes sagriež uz pusēm un izņem kauliņus, saliek ar plūmju pusītēm pilnas burkas, pārlej ar sīrupu un pasterizē.
Aizskrūvē vāciņus, burkas apgriež otrādāk, ieliek burkas segā, lai vēl izkarsējas, un nākošajā rītā noliek vēsumā.
Daudzums (5 kg neatkaulotas plūmes un 3 l sīrups) sanāca sešām 2 litru burkām.
Pasterizē 80-85 C*. Puslitra burkas - 20 minūtes, litra - 25 min., 3 litru burkas - 30-35 min.
Iesūtīja: Pūķīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit