Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Popkorns, kas būs īsts bērnu ballītes vai filmu vakara hīts. No kukurūzas graudiem itin viegli popkornu ir pagatavot pašam, tāpat – apklāt to ar gardu un košu cukura glazūru.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 ĒKaugu eļļa100 gkukurūzas graudi300 gpūdercukurs1 ĒKmedus rozā pārtikas krāsviela

Sagatavošana

1

Ņem katlu ar augstajām malām vai dziļu pannu (piemēram, wok) un uzkarsē tajā eļļu. Katliņā ber kukurūzas graudus, un liek pa virsu vāku.

2

Kad dzirdami pirmie popkorna paukšķi, katliņu ar kukurūzas graudiem sakrata, un liek atpakaļ uz uguns. Šo procesu atkārto ik pa laikam, līdz vairs nav dzirdami popkorna paukšķi.

3

Katliņu ņem nost no plīts, popkornu izber uz liela šķīvja, trauka vai paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Izlasa nesprāgušos kukurūzas graudus.

4

Gatavo glazūru: katliņā ielej 100ml ūdens, pieber pūdercukuru un pievieno medu. Katliņu liek uz plīts, uz mērenas uguns, un cukuru maisa, līdz tas izkusis.

5

Kad cukurs izšķīdis un sāk vārīties, to pavāra pāris minūtes. Lai pārbaudītu, vai cukura glazūra gatava, iepilina cukuru aukstā ūdenī – ja cukura masa veido bumbiņu, tas ir gatavs.

6

Ņem katliņu ar glazūru nost no plīts un pievieno dažus pilienus rozā pārtikas krāsvielas.

7

Glazūru lej virsū popkornam un veiklām kustībām popkornu tajā apviļā. Popkornu atdzesē un pasniedz.

Tasty.lv padoms: popkorna glazūras krāsu vari pieskaņot vēlmēm un pasniegšanas tematikai, izvēloties jebkuras krāsas pārtikas krāsvielu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!