90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 glāzeprosa0.5 glāzerozīnes3 glāzespiens4 ĒKcukurs1 ola
Sagatavošana
1
Ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un sāli. Liek vārīties uz nelielas uguns.
2
Prosas putraimus ieber kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni.
Uzreiz nolej un vēlreiz atkārto šīs darbības.
3
Rozīnes noskalo zem tekoša silta ūdens.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
5
Liek krāsnī. Kad piens uzvārījies, ieliek katliņā noskaloto prosu un rozīnes. Pārklāj katliņu ar cepampapīru, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz otrā plaukta no apakšas. Karsē 30 minūtes.
6
Sakuļ trauciņā olu, pēc tam piekuļ klāt mīkstu sviestu vai margarīnu.
7
Izņem katliņu ar putru no cepeškrāsns un, strauji maisot putru, pievieno ar olu sakulto sviestu.
8
Uzliek katliņam vāku, ietin to avīzē un pēc tam segā. Ļauj pastāvēt 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Monika
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit