Foto: Shutterstock
Prosas putra ar rozīnēm – liec šķīvjos un klāt pasniedz pienu. Putra ir garšīga arī atdzisusi, pārlieta ar pienu.
90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzeprosa0.5 glāzerozīnes3 glāzespiens4 ĒKcukurs1 ola

Sagatavošana

1

Ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un sāli. Liek vārīties uz nelielas uguns.

2

Prosas putraimus ieber kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni.
Uzreiz nolej un vēlreiz atkārto šīs darbības.

3

Rozīnes noskalo zem tekoša silta ūdens.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

5

Liek krāsnī. Kad piens uzvārījies, ieliek katliņā noskaloto prosu un rozīnes. Pārklāj katliņu ar cepampapīru, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz otrā plaukta no apakšas. Karsē 30 minūtes.

6

Sakuļ trauciņā olu, pēc tam piekuļ klāt mīkstu sviestu vai margarīnu.

7

Izņem katliņu ar putru no cepeškrāsns un, strauji maisot putru, pievieno ar olu sakulto sviestu.

8

Uzliek katliņam vāku, ietin to avīzē un pēc tam segā. Ļauj pastāvēt 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Monika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!