Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pazīstamas sastāvdaļas pasniegtas neredzētā un garšīgā veidā – panētas ziedkāposta šķēles, kas atgādina lielas karbonādes, pasniegtas ar vārītu graudaugu maisījumu un gardajiem ciedru riekstiem. Mazliet pikantuma maltītei piešķirs vinegreta mērce no eļļas un sinepēm.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liels ziedkāposts1 ola (sakulta)75 grīsu rīvmaize vai baltmaizes rīvmaize1 TKDižonas sinepes1 ĒKābolu etiķis2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari250 gizvārītu graudaugu mikss, piemēram, rīsi, griķi, kvinoja, bulgurs200 gtomāti100 gzirņu dzinumi30 gmandeļu skaidiņas30 gciedru rieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Ziedkāpostam jeb puķkāpostam nogriež zaļās lapiņas. Tad to ar lielu nazi pārgriež uz pusēm un sagriež visā garumā 2,5 centimetrus biezās šķēlēs.

3

Ziedkāposta šķēles apviļā sakultā olā, bet pēc tam rīvmaizē. "Karbonādes" izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 20-25 minūtes cepeškrāsnī, līdz ziedkāposti kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.

4

Kamēr ziedkāposti cepas, sajauc sinepes ar etiķi, eļļu un svaigi maltiem pipariem, un sāli, lai veidotos vinegreta mērce.

5

Lielā bļodā saber novārītus graudaugus un to produktus (2-4 veidu), pievieno sagrieztus tomātus un zirņu dzinumus. Pārlej visam mērci un apmaisa.

6

Pasniedz, šķīvī saberot graudaugu un tomātu salātus, pa virsu izkārto ziedkāpostu šķēles un visam uzber apgrauzdētas mandeļu skaidiņas un ciedru riekstus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!