Foto: Shutterstock
Burvīga dārzeņu zupiņa ar nelielu čili asumiņu un mīkstām, sviestainām klimpiņām ungāru gaumē. Zupa sasildīs un dos apmierinājumu ikvienam ēdājam.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
KLIMPIŅĀM:70 mlmilti0.5 TKsāls60 gsviests (auksts)1 ola ZUPAI:30 gsviests1 sīpols1 čili1 burkāns1 neliels puķkāposts1 neliels brokolis2 lbuljons (vai ūdens) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo klimpiņas. Bļodā ieber miltus, pievieno sāli un izmaisa. Pēc tam pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu un saberž kopā ar miltiem, veidojoties drupačām. Pievieno olu un samīca mīklu. To liek ledusskapī, lai atpūšas.

2

Tikmēr vāra zupu. Smalki sagriež sīpolu un čili. Ja nevēlas zupu pārāk asu, vispirms čili iztīra sēkliņas. Notīra un sagriež gabaliņos burkānu. Sadala rozetēs puķkāpostu un brokoli.

3

Katliņā izkausē sviestu. Tajā sutina sīpolus un čili, līdz sīpoli ir caurspīdīgi, pievieno burkānu un turpina cept apmēram 10 minūtes, līdz burkāni kļuvuši mīksti un zeltaini.

4

Aplej dārzeņus ar buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pagaršo sāli un piparus.

5

Izņem mīklu no ledusskapja. Pievieno puķkāpostu rozetes, strauji uzvāra zupu un uzreiz ar aukstā ūdenī samērcētas tējkarotes palīdzību kniebj klimpiņas, ielaižot tās verdošā ūdenī.

6

Kad klimpiņas saliktas, uzreiz pievieno brokoļus. Vāra apmēram 3 minūtes, līdz puķkāposti, brokoļi un klimpiņas gatavi. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!