Foto: Publicitātes foto
Ēdiena gatavošanai piemīt īpaša burvība, kad, ienirstot gatavošanas procesā, var atslābināties, aizmirsties, apmaldīties gatavojamo ēdienu smaržu un garšu labirintos. Pagatavo šovakar balto pupiņu krēmzupu ar aromātiskiem garšaugiem un cietā siera "Džiugas" grauzdiņiem!

Katlā sakarsētā eļļā 12–15 minūtes apcep sasmalcinātus sīpolus, selerijas sakni, burkānus, ķiplokus.

Ieber sasmalcinātu rozmarīnu un pētersīļus un cep vēl vienu minūti.

Pielej vistas buljonu, pievieno konservētās pupiņas un vāra 10 minūtes.

Zupu sablendē ar blenderi, pievieno spinātu lapas, sāli un piparus, pielej krējumu, pieber sieru "Džiugas" un salej šķīvjos.

Pasniedz ar salvijas lapiņām, siera grauzdiņiem (tos pagatavo, smalki sarīvējot cieto sieru "Džiugas" un apcepot to 200°C cepeškrāsnī 2 minūtes) un dažiem pilieniem olīveļļas.

24 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas®" Delicate

Nobriedis siers ar tīru, asu, spēcīgu garšu. Šis "Džiugas" siers labi piemērots baudīšanai ar kafiju, bet smalki rīvētā veidā var izmantot ēdienu pagatavošanā sāls vai piparu vietā. Īpaši ieteicams ēst pusdienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!