Foto: Shutterstock
Kārdinoši kēksiņi, kuros paslēpušies skābenie rabarberi, bet virsiņa klāta ar skaistām drumstalām. Garšīgs veids, kā pagatavot pirmos pavasara rabarberus vai izlietot saldētavas krājumus.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
150 gcukurs150 grabarberi2 ĒKeļļa1 ola125 mlkefīrs1 TKvaniļas ekstrakts200 gmilti1 TKcepamais pulveris DRUMSTALĀM:50 gcukurs50 gmilti50 gsviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Mafinu pannā saliek papīra formiņas.

2

Rabarberus sagriež gabaliņos un apkaisa ar cukuru. Pagatavo drumstalas – cukuru saberž ar miltiem un sviestu, līdz iegūta drupataina masa.

3

Bļodā cukurotajiem rabarberiem piejauc eļļu, olu, vaniļas ekstraktu un kefīru. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, līdz iegūta vienmērīga mīkla.

4

Rabarberu mīklu liek mafinu formiņās. Apkaisa ar pagatavoto drumstalu mīklu. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz tie zeltaini un gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!