Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama kefīra–rabarberu plātsmaize, ko īpaši gardu padara ingvera sildošais aromāts un krēmīga vaniļas mērce.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas1 glāzecukurs1 glāzekefīrs2 glāzesmilti1 šķipsnasāls1 TKingvera pulveris0.5 TKcepamais pulveris4 gab.rabarberu kāti

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem

2

Samaisa olas ar cukuru, sāli un kuļ, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Pielej kefīru, iemaisa to. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar ingveru un cepamo pulveri. Visu kārtīgi sajauc, iemaisa mīklā gabaliņos sagrieztus rabarberus.

4

Lej masu veidnē un cep, līdz kūka gatava – aptuveni 35–40 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

5

Gatavo vaniļas mērci, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!