Šis ēdiens ir lieliski piemērots nesteidzīgiem brīvdienu vakariem, jo tā cepšana aizņem daudz laika, tomēr rezultāts ir brīnišķīgs! Pārsteigsiet ikvienu savu draugu un ģimenes locekli! Tā mums raksta receptes autore Anita Marija Podniece, piesakoties Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

Ēdiens ir arī lielisks tādā ziņā, ka ir veselīgs, pagatavošana ir salīdzinoši vienkārša un tas ir veģetāriešiem, vegāniem draudzīgs.

210Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sīpols2 selerijas kāti2 burkāni1 ĒKsviests un olīveļļa2 ĒKsasmalcināti ķiploki 1 dzeltenā un 1 sarkanā paprika800 gkonservēti tomāti6 svaiga bazilika lapas2 dzeltenie kabači2 cukīni2 baklažāni6 tomāti1 TKsakapāts timiāns pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Apdedziniet abas paprikas uz tiešas uguns, līdz tās ir gandrīz vai pilnībā melnas (visvieglāk uz gāzes plīts), tas dos ēdienam dūmu garšu. Kad abas paprikas apdedzinātas, tās liek bļodā un pārklāj ar plēvi vai foliju, atstāj paprikas bļodā uz aptuveni 15 minūtēm. Pa to laiku var pagatavot pārējo.

2

Sakapā burkānus, seleriju, sīpolu. Sagriež baklažānus, kabačus, cukīni un tomātus aptuveni ceturtdaļcentimetru biezās ripiņās. Sakapā ķiploku kopā ar svaigu timiānu. Pēc tam, kad pagājušas 15 minūtes, sagriež papriku 4 daļās un iztīra no sēklām. Paprika būs mīksta un sēklas būs viegli atdalīt, var vienkārši ar nazi novilkt gar papriku un sēklas nonāks nost. Pēc tam, kad sēklu vairs nav, abas paprikas sakapā.

3

Uzkarsē pannu, un uz augstas uguns ar olīveļļu un sviestu apcep burkānus, seleriju un sīpolus aptuveni 10 minūtes. Visu laiku jāmaisa, lai dārzeņi nepiedegtu.

4

Pēc 10 minūtēm pievieno ķiploku un apcep vēl 3 minūtes. Vēlāk pievieno pannai sasmalcinātos tomātus, piparus un apcep vēl 20 minūtes. Pēc tam šo visu masu sasmalcina ar blenderi (pilnībā karstu neiesakām blendēt, pagaidiet, kamēr nedaudz padziest) un ielej izvēlētajā cepšanas traukā vai arī var ieliet atpakaļ pannā un servēt ēdienu uz pannas.

5

Kad maisījums ir vienmērīgi izklāts, pāri kārto dārzeņus (cukīni, baklažānus, tomātus un kabačus), kā redzams attēlā. Kad viss ir izklāts, sakapātajiem ķiplokiem un timiānam pievieno 2 ēdamkarotes eļļas, sāli un piparus pēc garšas, un šo maisījumu vienmērīgi izklāj pār dārzeņiem.

6

Pārsedz ar foliju un cep 140 grādos 3 stundas. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 45 minūtes 180 grādos. Kad ēdiens gatavs, pārkaisa sakapātu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!