Foto: DELFI

Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 glāzepiens2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls50 gsviests1 olas250 gmilti7 gsausais raugs1 glāzepiens3 ĒKmilti3 olas600 grabarberi150 gcukurs1 TKvaniļas cukurs200 gzemenes1 saujarieksti

Sagatavošana

1

Miltus sajauc ar raugu, sāli, cukuru, pievieno mīkstu sviestu, olu un siltu (ne karstu!) pienu. Samīca mīklu, trauku pārklāj ar drāniņu un liek siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu.

2

Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus sajauc ar trīs ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru un miltiem. Pievieno uzkarsētu pienu.

3

Liek uz uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē. To nedrīkst uzvārīt! Krēmu padzesē, pāris reizes apmaisot.

4

Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.

5

Ietaukotā pannā plānā kārtā izklāj mīklu. Virsū klāj krēmu un ar karoti izlīdzina.

6

Krēmam virsū vienmērīgi uzber sagrieztos rabarberus. Liek sakarsētā krāsnī un 220 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes.

7

Tikmēr saputo olu baltumus, pa daļām berot klāt cukuru. Putošanu nedrīkst pārtraukt, masai jābūt stingrai.

8

Masā iemaisa lielāko daļu riekstu. Var izmantot lazdu riekstus vai valriekstus.

9

Olu baltumu masu pārklāj karstajai plātsmaize, necenšoties to izlīdzināt.

10

Masā vienmērīgi izkārto zemeņu pusītes.

11

Pārkaisa atlikušos riekstus, liek vēlreiz krāsnī un cep vēl 15 minūtes.

12

Atdzesētu griež gabalos.

Recepti iesūtījusi: Silvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!