Gardu recepti piedāvā restorāna Gutenbergs šefpavārs Ēriks Līvmanis. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmilti4 olas25 golīveļļa pēc garšassāls, cukurs200 gselerijas sakne200 gburkāni200 gsīpoli800 gvērša aste800 mlLielvārdes Gaišais alus3 ĒKMeža aveņu medus pēc garšassāls, pipari lauru lapa pēc garšassmaržīgie pipari kazas siers zaļumi

Sagatavošana

1

Mīklai samaisa 400 g miltus ar 4 olām, pievieno 25 g olīveļļas, pēc garšas sāli, cukuru. Samaisīto mīklu liek ledusskapī 1-2 stundas atdzesēties.

2

Pildījumam sagriež nelielos gabaliņos 200 g selerijas sakni, 200 g burkānus, 200 g sīpolus. Apcep dārzeņus katlā, pievieno 800 g sagrieztu vērša asti, cep, līdz gaļa paliek brūna. Apceptajiem produktiem pievieno 800 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, tā, lai pārsegtu dārzeņus un gaļu, ja nepārsedz, alu papildina vēl. Katlu liek 3 h lēni sautēties, pievieno 3 ēdamkarotes meža aveņu medu, sāli, piparus, lauru lapas, smaržīgos piparus. Gatavo gaļu atdala no kauliem un kopā ar dārzeņiem smalki sagriež, novāra atlikušajā buljonā, līdz tas uz pusi samazinās.

3

Izrullē plāni mīklu un izspiež apaļas formas. Uz mīklas aplīša savieto vērša astes un dārzeņu masu, uzliek virsū otru aplīti un ar dakšiņu saspiež augšējo un apakšējo mīklas aplīšu maliņas, tā, lai nav redzams pildījums. Reducētā vārošā buljonā liek sagatavotos ravioli, 400 g spinātus, vāra 4-5 minūtes.

4

Ēdienu pasniedz tūlīt pēc varīšanas, uzberot pa virsu kazas sieru un pēc gaumes dažādus zaļumus.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:<="" p="">

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!