Foto: DELFI
Restorāna cienīgs ēdiens, ko varēsi pagatavot nieka pusstundas laikā, liekot visiem domāt, ka esi īsts pavārmākslas eksperts. Panko rīvmaize reņģēm piešķirs īpašu kraukšķīgumu, kas īpaši labi saderēsies ar citronu bulgura skābenajiem graudiņiem un viegli saldajiem karamelizētajiem ķirštomātiem.
30Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 reņģu filejas panko rīvmaize pēc garšassāls pēc garšaspipari8 zaļās olīvas ĶIRŠTOMĀTIEM:10 ķirštomāti2 ĒKeļļa1 TKmedus šķipsnasāls CITRONU BULGURAM:200 gbulgurs1 citrons0.5 TKcukurs pēc garšassāls2 ķiploka daiviņas2 ĒKsviests pēc garšaskapāti zaļumi pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Gatavo citronu bulguru. Ar smalko rīvi norīvē citona miziņu, izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi. Bulguru ber katliņā, pievieno sviestu un visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens ir aptuveni īkšķa tiesu virs bulgura. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 3–4 minūtes, tad nogriež liesmu, bet necilā vāku – ļauj bulguram uzbriest, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.

2

Ķirštomātus apviļā eļļā, kam pievienots nedaudz medus un šķipsna sāls, liek līdz 220 grādiem grila režīmā uzkarsētā krāsnī un grilē 4-5 minūtes.

3

Reņģes viegli pārkaisa ar sāli un pipariem, panē panko rīvmaizē (vairāk par panko uzzini te), apcep pannā uzkarsētā eļļā minūti no katras puses, līdz tās ir zeltainas.

4

Uz šķīvja liek kuskusu, pārkaisa ar zaļumiem, virs tā liek reņģes, karamelizētos ķirštomātus, pāris olīvas. Visu pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un vieglu jogurta mērci (izmēģini šo recepti).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!