Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sacepums ir viens no vieglāk pagatavojamiem ēdieniem, kas neprasa daudz sagatavošanās darbus, taču rezultātā tiek iegūts vesels trauks gardas maltītes, ko var pietaupīt arī nākamās dienas ēdienreizei. Šajā receptē ierasto kartupeļu vietā ir ķirbis, bet sātīgumam pievienotas pikantas desiņas.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gdesiņas500 gkubiņos sagriezts riekstu ķirbis2 smalki sakapāti sarkanie sīpoli3 lielas olas100 gkviešu milti1 TKsinepju pulveris1 TKjūras sāls250 mlpiens2 ĒKaugu eļļa

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Ņem cepamo veidni ar izmēru 30x20 cm un iesmērē to ar kādu taukvielu. Liec traukā desiņas, ķirbja gabaliņus, sīpolus un cep aptuveni 15 minūtes.

3

Pa to laiku blenderī liec olas, miltus, sinepju pulveri, sāli, pienu un ļauj masai viendabīgi samaisīties. Masu var sajaukt arī bļodiņā ar putojamās slotiņas palīdzību.

4

Apgriez desiņas uz otru pusi, apmaisi arī sīpolus ar ķirbi un pārlej visam pāri sakulto olu masu. Liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz sacepums ir uzpūties, pufīgs un kļuvis zeltaini brūns.

5

Pēc cepšanas ļauj sacepumam nedaudz atdzist, tad sagriez to gabalos un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!