Foto: Privātais arhīvs
"Šis ir tas ēdiens, ar ko pabarot izsalkušos kādā brīvdienā vai darbadienas vakarā, kad ilgi negribas stāvēt pie plīts. Ņemam sīpoliņus, burkāniņus un papriku, pasutinām pannā un viss!" par savu recepti raksta Kārlis. Pamēģini arī tu!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
2 paciņas rīsi2 paprikas3 burkāni4 mazi sīpoli200 mlsaldais krējums sviests pēc garšasraudene pēc garšaspaprikas pulveris pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sīpolus smalki sakapā, burkānus sarīvē, bet papriku sagriež sīkākos gabaliņos. Katliņā liek vārīties rīsus. Paralēli uzkarsē pannu, izkausē sviestu un saber tajā sīpolus. Apcep aptuveni piecas minūtes, līdz tie caurspīdīgi.

2

Pēc tam pannā saber burkānus un papriku, pieber garšvielas un sutina. Tiklīdz paprika mīkstāka, pannas saturam pārlej saldo krējumu un pasutina dažas minūtes, līdz vajadzīgajai konsistencei.

3

Rīsi tikmēr būs izvārījušies – tos nokāš, izņem no paciņām un saliek šķīvjos. Virs šķīvjiem dāsni uzliek mērcīti un ēd uzreiz, kamēr viss vēl silts.

Iesūtīja: Kārlis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!