Foto: Shutterstock
Risoto - baltvīnā un buljonā uz pannas pagatavoti rīsi ar safrānu un sieru.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
60 gsviests1 gab.sīpols375 grīsi0.5 glāzesausais baltvīns3 glāzeskarsts ūdens0.25 TKsafrāns2 gab.vistas buljona kubiņi30 gsviests2 ĒKsarīvēts cietais siers

Sagatavošana

1

Pannā uzsilda sviestu. Cep sasmalcinātus sīpolus, kamēr mīksti. Pievieno rīsus, maisa.

2

Pievieno vīnu, 1 glāzi karsta ūdens, safrānu un buljona kubiciņus. Vāra, līdz ūdens ir iztvaikojis.

3

Pārpalikušo karsto ūdeni, pievieno masai un atkārto to pašu.

4

Papildus pievieno 30 g sviesta un rīvētu sieru, viegli samaisa. Rīsi gatavi, līdzko sviests izkusis.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!