Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salāti, kurus ēdot, katrs kumosiņš atgādinās par laiski saulainām dienām pie Vidusjūras. Tie būs ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, pateicoties sastāvā esošajām grūbām, rīsiem, garšaugiem un dārzeņiem. Bet citronu sulas un olīveļļas mērce piedos gardu spirgtumu.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 ggrūbas (noskalotas un izmērcētas)550 mlverdošs ūdens sāls pipari125 gbasmati rīsi400 mlūdens2 ķiploka daiviņas (saspiestas)60 gciedru rieksti1 sarkanais sīpols (sakapāts)1 citrons (sarīvēta miziņa un sula)2 ĒKolīveļļa saujabaziliks saujapiparmētras250 gķirštomāti (sarkanie un dzeltenie)180 gfetas siers

Sagatavošana

1

Grūbas saber katliņā un pārlej ar 550 mililitriem verdoša ūdens. Pievieno arī mazliet sāli. Katlam uzliek vāku un vāra grūbas 25 minūtes, līdz tās mīkstas. Pēc tam nokāš.

2

Rīsus un ķiploka daiviņas ieliek citā katliņā un pārlej ar 400 mililitriem ūdens. Pievieno mazliet sāli garšai un ļauj ūdenim sākt burbuļot. Rīsus vāra 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un uzņēmuši visu ūdeni.

3

Pannā apgrauzdē ciedru riekstus, lai tie būtu zeltaini brūni.

4

Lielā bļodā saber sīpolu, pievieno tam citrona sulu un miziņu, kā arī olīveļļu. Pievieno novārītās grūbas un rīsus, pēc tap pieber teju visus ciedru riekstus, sakapātas piparmētras un baziliku. Salātus apmaisa.

5

Pēc tam salātos iecilā sagrieztus tomātus un fetas siera gabaliņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

6

Pasniedz šķīvjos, salātus pārkaisot ar nedaudz ciedru riekstiem un garšaugu lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!